De Franse blauwe druif pinot noir is de stamvader van de pinotfamilie en dankt zijn grote reputatie aan rode Bourgognewijnen. Hij is daarnaast op veel andere plaatsen in de wereld aangeplant. Dat levert een waaier aan stijlen op, met soms meer nadruk op terroirexpressie en soms meer op fruit. In het algemeen is de wijn niet al te diep van kleur, heeft hij een fruitig aroma, frisse zuren en veel finesse. Pinot noir leent zich ook uitstekend voor mousserende wijn. Vandaar dat er in de Champagne meer van aangeplant staat dan in de Bourgogne. Andere gebieden waar hij het goed doet, zijn onder andere Californië en Oregon in de VS en Central Otago in Nieuw-Zeeland. In Duitsland heet deze druif spätburgunder en is hij het meest aangeplante ras voor rode wijnen.
Licht robijnrode wijn met een subtiele geur van aalbes, kers, rozenbottel en groene kruiden. Elegante stijl met rijp rood fruit, evenwichtige zuren en fijne tannines. De finale is soepel met tonen van peper en laurier. Prima bij gevogelte of licht gekruide gerechten uit de oven.
Volle rode wijn met rijp rood fruit en een toets van eikenhout in het aroma. De smaak is evenwichtig en vol, met een fijne, soepele tannine in de afdronk.
Zachte, milde Pinot. Veel fruit. Houtinvloed merkbaar. Fijn en elegant. Speciale botteling voor het Twentsch Wijnhuis. Drink bij lichte vleesgerechten.
Verfijnde, Duitse rode wijn. Lichtrood van kleur met een verleidelijke geur van framboos, kers en specerijen. De aanzet is soepel en vol. Sappig, rijp en toegankelijk in de smaak met zachte tannine en frisse zuren.
Prachtige lichtvoetige en elegante Blauburgunder. Rijp sap met minerale ondertoon. Eisacktaler Kellerei maakt een steengoed instapmodel van deze Blauburgunder . lichte structuur en een typische kruidenzweem maken dit een ideale herfstwijn.
Originele witte wijn met een verfijnde geur van perzik, rijpe appel en witte bloesem. Verfrissend, intens sappig en droog van smaak met een lichte amandeltoets in de finale. Prima geschikt voor bij de borrel, of te drinken bij lichte visgerechten en salades met schaaldieren.
Franse rode wijn met de intense geur van kersen en bramen. De smaak is soepel en zacht. Mooie wijn bij niet al te uitgesproken gerechten met kip, varkensvlees of geurige groente.
Elegante, fruitige rode wijn met een open geur van kers, rode bes, rozenbottel en laurier. Elegante stijl Pinot Noir met jammy rood fruit, mooie fraîcheur en fijne tannines in de smaak.
De druiven zijn afkomstig van wijngaarden, gelegen op oostelijk gerichte hellingen in Nüssdorf ob der Traisen en bekend om hun kalkhoudende bodem. De fermentatie verloopt in 3000 liter houten vaten. Nadien volgt rijping gedurende 12 maanden in Bourgondische vaten van 500 liter.
Zalmroze Franse rosé met een verfijnd fruitig en krachtig aroma. De smaak is mild en verfrissend. Mooie wijn bij vele zomerse gerechten, zowel salades als vlees of vis van de grill.
Franse rode wijn met de fijne geur van verse, rijpe kersen. De smaak is elegant, verfijnd en fris. Fraaie bourgogne bij lams- of rundvlees, maar ook bijvoorbeeld bij magret de canard of fijn vederwild.
Soepele rode wijn met een fruitige geur van rijpe kers, bosaardbei, rode bes en rozenbottel. De smaak is intens sappig met puur rood fruit, opwekkende zuren en fijne tannines. Licht kruidig in de elegante finale. Ideale borrelwijn of bij lichte gerechten, zoals bietjessalade, gebraden parelhoen met granaatappel of cannelloni met spinazie en ricotta.
Heldere rode tint met iets evolutie en een fraai aroma van rijpe kersen, kruiden en eikenhout. De smaak is elegant en evenwichtig van structuur met een aanhoudende afdronk van rijp rood fruit en vanilletonen. Heerlijke wijn bij niet al te kruidige schotels van gevogelte, kalfsvlees of groenteschotels.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Wout Hofmeijer
"Waarom Bourgogne!!" Lees meer
Cleane, minerale stijl wijn met veel pit. Fijn perenfruit, besjes, fris met mooie bitters. Bertram-Baltes werkt biologisch met zo min mogelijk ingrijpen, dus zoals natuurwijn. Deze wijn heeft slechts 9,5 % alcohol en is daarmee een prima alternatief voor iemand die graag minder maar wel beter drinkt.
Jeugdige, robijnrode wijn met een delicate geur van rode bes, framboos, kers, rozenbottel, toast en vuursteen. Lichtvoetige stijl met puur, klein rood fruit, levendig frisse zuren en fijne tannine. De finale is lang en finesserijk. Heerlijk bij gestoofd lam, kalfsvlees, cannelloni met vier kazen of paddenstoelenragout.