Een lekker, feestelijk en heel betaalbaar aperitief is cava, de bekende Spaanse mousserende wijn. De productie ervan is grotendeels te vinden in en om de plaats Sant Sadurní d’Anoia in het Catalaanse gebied Penedès, ten zuidwesten van Barcelona. De basiswijnen voor cava worden meestal gemaakt van de regionale druivenrassen macabeo, parellada en xarel.lo, al is chardonnay ook toegestaan. Cava wordt net als champagne gemaakt volgens de traditionele methode, maar anders dan champagne is cava meestal een wijn van één oogstjaar, waar geen reservewijnen aan te pas komen. Ook is de rijpingsperiode korter, al kan die nog best oplopen. Voor een standaardcava is minimaal negen maanden verplicht, voor reserva vijftien maanden en voor gran reserva dertig maanden.
Fraaie, frisse mousserende rosé met een pittig aroma van rood fruit en een lichte kruidentoon. Uitstekend als aperitief, zowel op een zomers terras als bij recepties.
Heerlijk frisse mousserende wijn met vers, sappig fruit in de neus en een evenwichtige, zachte smaak met een milde mousse. Uitstekend aperitief, zowel in huiselijke sfeer als bij recepties.
Flesinhoud: 1500 ml
Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.
Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.
Flesinhoud: 375 ml
Opwekkende cava met een fijne mousse en sprekende geur van peer, appel, limoen en brioche. Frisdroog en verkwikkend van smaak met mooi fruit en een milde, elegante finale. Geschikt is voor vele momenten.