Prosecco is een populaire bruisende wijn uit de heuvels rond de plaatsen Conegliano en Valdobbiadene in Veneto, Noordoost-Italië. Hij wordt gemaakt van het druivenras glera, in de volksmond bekend als prosecco. Prosecco bestaat in twee versies: een parelende wijn die onder de noemer frizzante valt en een mousserende wijn die tot de categorie spumante behoort. In beide gevallen past de producent voor de tweede vergisting de charmatmethode toe: de hergisting vindt plaats in een tank. Voor de frizzante duurt die korter dan voor de spumante. Aangezien er geen dure rijping in een kelder plaatsvindt, kunnen producenten van prosecco hun wijn voor een relatief lage prijs aanbieden. De wijn is dan ook wereldwijd geliefd als aperitief en bij lekkere hapjes, van gedroogde ham tot sushi.
Milddroge, mousserende witte wijn uit Noord-Italië, met een frisse, zachte smaak en de geur van licht fruit. Uitstekend als aperitief of in combinatie met kleine hapjes.
Flesinhoud: 200 ml
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Flesinhoud: 375 ml
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Flesinhoud: 3000 ml
Milddroge, mousserende witte wijn uit Noord-Italië met een frisse, zachte smaak en de geur van licht fruit. Uitstekend als aperitief of in combinatie met kleine hapjes.
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Flesinhoud: 1500 ml
Geurige, mousserende witte wijn uit Noord-Italië, gemaakt van proseccodruiven. De smaak is zacht, droog en mild, de geur heerlijk fruitig. Uitstekend als aperitief, maar ook heerlijk bij koude visschotels.