Lekkere wijn recepten

Voorgerecht: Giethoorn - Tokyo

Paling-pakketje

  • 1 gerookte paling
  • 1 rettich
  • 1 bakje wakame
  • 1 tube wasabi

Maak de gerookte paling schoon. Snijd ze in blokjes van 1 bij 1 cm. 10 blokjes per persoon.

Snijd, met mandoline of dunschiller, van de rettich linten van 1 cm breed en 6 cm lang en leg deze als een kruis neer. Leg op elk kruis een blokje paling, vouw de linten naar binnen. Als alles is ingevouwen spuit je op elk pakketje een klein dopje wasabi. Leg hierop het tweede blokje paling en dresseer elk pakketje met een klein beetje wakame. 5 pakketjes per persoon.

Wasabi-wakame-vinaigrette

  • 25 g wakame, fijngesneden
  • 50 g sushi-azijn
  • 15 g wasabi-olie
  • 15 g rettich in hele kleine blokjes
  • 5   g wasabi

Doe alles bij elkaar in een kom en meng goed.

Bronvermelding: Martin Kruithof, De Lindenhof (**) Giethoorn
  Recept downloaden

1

Weingut Karthäuserhof Mosel Bruno Schiefer Riesling Kabinett Feinherb 2019

Wijn uit Duitsland - Mosel

Expressieve witte wijn met tonen van limoen, ananas en witte bloemen. Verleidelijk, levendig fris en verfijnd in smaak. Puur drinkgenot met bescheiden alcohol en subtiel zoetje in de finale. Ideaal om te drinken als aperitief en culinair multi-inzetbaar: van sushi en paté tot pittige, Aziatische gerechten.

13,65

Vanaf 12 flessen 12,55 per fles

Even geduld a.u.b.