Lekkere wijn recepten

Pasta met tomaatjes uit de wok

Recept voor vier personen

Ingrediënten:

  • 400 g spaghetti
  • 500 g kleine tomaatjes, in vieren
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 eetl witte wijn
  • 1 theel zout
  • 10 g basilicum blaadjes
  • 10 g peterselie blaadjes
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olie

Bereiding:

  1. Zet een ruime hoeveelheid water met zout op voor de pasta en kook de pasta al dente. Giet de pasta daarna af maar bewaar een deel van het kookvocht. Begin aan stap 2 als de pasta nog ongeveer 6 minuten moet.
  2. Verhit de wok op hoog vuur en voeg de olie, knoflook en ui toe en bak 1-2 minuten tot de ui begint te kleuren.
  3. Voeg de gesneden tomaten toe en blijf 3 minuten roeren, zodat het vocht uit de tomaten vrijkomt en verdampt.
  4. Voeg de witte wijn en het zout toe en roer 1 minuut mee zodat de alcohol verdampt.
  5. Voeg, als de pasta gekookt is, deze toe aan de wok. Werk alles goed door elkaar en voeg -indien nodig- zoveel van het kookvocht toe tot de pasta geen vocht meer opneemt en de saus voldoende nat is.
  6. Roer de helft van basilicum en peterselie door de pasta.
  7. Haal de wok van het vuur, breng de pasta over in een serveerschaal en bestrooi met de overgebleven groene kruiden.
  8. Serveer met de Parmezaanse kaas.
  Recept downloaden

1

Lindenhof Paarl Dry White 2019

Wijn uit Zuid-Afrika - Paarl

Droge witte wijn uit Zuid-Afrika, met een aroma van citrusfruit en een frisse smaak. Lekker om zo te drinken, maar ook heerlijk in combinatie met een salade met vis.

Even geduld a.u.b.