Lekkere wijn recepten

Hert met biet, pastinaak en paddestoelen

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 4 hertenbiefstukken van 90 gram
  • 4 kleine bieten
  • 2 dl wildjus
  • 150 gram diverse paddestoelen
  • 2 pastinaken
  • Mespuntje gesnipperde sjalot

Voorbereiding:

  • Schil de pastinaken
  • Snijd dunne plakken en steek 20 rondjes uit, blancheer ze gaar
  • Snijd de rest van de pastinaak in blokjes. Kook ze gaar in slagroom en bouillon (+/- 3 dl)
  • Pureer het geheel
  • Kook de bietjes en laten afkoelen in kookvocht
  • Maak de paddestoelen schoon
  • Laat eventuele afsnijdsels in de jus trekken (passeren)

Bereiding:

  • Bak de biefstukken in boter mooi bruin en breng ze op de juiste gaarheid
  • Zout en peperen om het geheel op smaak te brengen
  • Snijd de bieten in gewenste vorm en warm op
  • Bak de paddestoelen met de gesnipperde sjalot

Dresseren:
Doe de puree als basis op het bord en verdeel hier over de andere ingrediënten. De saus aan tafel erbij serveren.

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - najaar 2013
  Recept downloaden

Domaine Bessa Valley Enira Red 2017

Aromatische Bulgaarse rode wijn met de geur van kruiden, specerijen, rijp rood fruit en licht eikenhout. De smaak is vol en zacht. Goed te combineren met kruidige vleesgerechten of harde kazen.

Perswijn
2015
Perswijn: 4,5 sterren

Zwarte bessen, rode paprika, ceder en zoethout, vol maar fris, fijn opgevoed, mooie lengte
87
Parker
2015
The Wine Advocate: 87 punten

The 2015 Enira is a blend of 26% Syrah, 52% Merlot, 14% Petit Verdot and a dollop of Cabernet Sauvignon aged for 14 months in used French oak of varying ages. It comes in at 14.5% alcohol. This is a riper wine than the 2014 Enira this issue, but that does not always mean it is better in every way. This adds spice and fruit (although this is hardly a big fruit-bomb style)...

14,75

Vanaf 12 flessen 13,55 per fles

Pedroncelli Dry Creek Valley Mother Clone Zinfandel 2019

De Pedroncelli Winery laat zien waarom de goede Californische producenten een plek verdienen in uw wijnvoorraad. Hun zinfandel uit Sonoma County met bijna vijftien maanden eikenhoutrijping is geweldig. Rijp, rond en met voldoende frisheid om ook tijdens de maaltijd spannend te blijven smaken. 

16
Perswijn
2019
Perswijn: 16 punten

Zwoel, rijp, pruimen, kersen, zacht en elegant, fijn fruit, lichte tannine

18,20

Vanaf 12 flessen 16,70 per fles

Even geduld a.u.b.