Wijn bestellen in onze webshop

Wijncursus met Ivar. Najaar 2017.

De cursusavonden van het voorjaar waren weer snel volgeboekt. Tot mijn plezier is de belangstelling nog steeds groot. Daarom begin ik op vrijdag 15 september met een nieuwe serie cursusavonden voor beginners en licht-gevorderden in Vasse. 

Een praktische cursus - weinig boek en veel wijn.
Het is mij opgevallen dat er veel interesse is in bewust proeven en herkennen van wijnen, en zeker ook in het wijn en eten combineren. Hier wil ik ook nu weer op inspelen. Een technische les over vinificatie-techniek of over de snoeimethoden in de wijngaard geeft minder enthousiaste geluiden. De cursus is nu nog interessanter voor iedereen die vooral een ‘smaakreferentie‘ wil opbouwen. Het aantal te proeven wijnen per avond wordt opgevoerd en de geproefde wijnen worden herhaald totdat je de wijn kent en herkent.

De cursus - het programma
Avond 1: Introductie in het proeven en belangrijke druivensoorten. Vrijdag 15 september.
De eerste avond proeven we minimaal 15 wijnen van de belangrijkste witte,- en rode druivensoorten (cépages). We proeven o.a. Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah/Shiraz. Per soort komen verschillende karakteristieke wijnen aan bod. Vanzelfsprekend beginnen we met de basis: "hoe proef je wijn?".

Avond 2: Nog meer druivensoorten en smaak referentie. Vrijdag 29 september.
De tweede avond laat ik nogmaals karakteristieke cépage wijnen proeven. We gaan de wijnen herkennen! Bij voldoende tijd kunnen we ook nog wijnen van (iets) minder belangrijke maar wel interessante druiven proeven. Denk bijvoorbeeld aan: Pinot Gris, Viognier, Sangiovese, Barbera en Malbec.

Avond 3: Wijngebieden dicht bij huis. Vrijdag 13 oktober.
De derde avond neem ik jullie mee op reis naar mijn favoriete wijngebieden die je in een (lange) weekeind kunt bereizen. Denk aan Rheinhessen in Duitsland, de Loire-regio in Frankrijk en Veneto (vliegtuig :-) in Italië. Toeristische (wijn)tips in overvloed. 

Avond 4: Smaken, in wijn en in gerechten. Vrijdag 3 november.
De vierde avond heeft ook een geheel nieuwe opzet. We gaan ons die avond alvast voorbereiden op de 5e avond op 17 november. Met voorkennis wordt het diner met wijnen nog leerzamer en leuker.

Avond 5: Het combineren van wijn en eten. Een diner met een top chef. Vrijdag 17 november.
Voor velen het hoogtepunt! De laatste cursusavond staat geheel in het teken van wijn en eten. Onze top chef Gerhard Muller komt speciaal naar Vasse om in onze keuken gerechten te bereiden. Hij maakt op deze avond 4 gerechtjes waarbij ik per gerecht minimaal 2 wijnen serveer. Aan de hand van theorie en praktijk proberen we zo objectief mogelijk te beargumenteren waarom een wijn bij een gerecht past. Heel leerzaam voor fanatieke thuiskokers! Natuurlijk kan je ook een kijkje in de keuken nemen.

Geef je nu op. Er zijn inmiddels al inschrijvingen. Opgeven kan via i.jaspers@twentschwijnhuis.nl of telefonisch via 0541-680279 of 06-53325401. Natuurlijk kan je deze nummers ook bellen als je vragen hebt over de cursus.

De kosten van de cursus bedragen € 295,- inclusief BTW en inclusief het menu op de laatste avond. Een cursusavond begint om 19.00 uur en we sluiten af rond 22.30 uur. De locatie is ons sfeervolle proeflokaal in Vasse. Aan de cursus-, en proeftafel kunnen maximaal 13 personen plaatsnemen.

Met vriendelijke groet,

Ivar Jaspers (Vinoloog van de Wijnacademie)
Mobile +31 653325401
i.jaspers@twentschwijnhuis.nl

 

Wijn bestellen in onze webshop
Even geduld a.u.b.