Domaine Michaud

Frankrijk Frankrijk - Loire

Al drie generaties maakt de familie Michaud wijn aan de noordoever van de rivier de Cher (een zijrivier van de Loire). Het domein telt ongeveer 25 hectare wijngaarden aangeplant op hellingen op het zuiden en uitzicht op de vallei van de Cher. Het huis en de kelder van Thierry Michaud zijn te vinden in het gehucht ‘Les Martinières’. Dit ligt weer in de buurt van het geweldige Chateau Chenonceau.

De wijngaarden van Domaine Michaud in Touraine Loire zijn beplant met voornamelijk oude stokken en dat proef je (denken wij) terug in de wijnen. Wijngaarden worden bewerkt onder het ecologische concept Terra Vitis.

De Sauvignon Blanc Touraine springt uit het glas, is verfrissend en helder. De Sauvignon Blanc Eclat de Silex is de Pouilly-Fumé look-alike van Thierry Michaud. Echter de look-alike heeft veel meer looks dan de meeste Pouilly-Fumé. Wij dronken in oktober 2016 een fles uit 2012. Deze was nog in uitstekende conditie. Wat een spanning en expressie!

De witte wijnen van Domaine Michaud combineren geweldig met jonge geitenkaas. Geitenkaas heeft ook een specifieke frisse smaak, die een beetje zuur overkomt. Dat zuur combineert niet altijd goed met wijn. Maar de droge, witte wijnen van Domaine Michaud passen uitstekend bij geitenkaas.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.