Delen:

Topbeoordelingen
in de recent verschenen Duitse wijngidsen

In november verschenen de 2020-edities van de belangrijke Duitse wijngidsen Gault&Millau Weinguide, Falstaff, Eichelmann en Vinum Weinguide. Hierin werd de sterrenstatus van onze biodynamische Moselproducent Clemens Busch en wijnmaker Mathieu Kauffmann nog eens dubbel en dwars bevestigd. Busch viel de eer van de beste wijncollectie van het jaar ten deel, Kauffmann werd opnieuw uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar.

Het wijndomein van biopionier Clemens Busch is gevestigd in de Terrassenmosel, waar hij fantastische, terroirgedreven droge en zoete Rieslings maakt op de Marienburg. Zijn wijnen oogsten altijd uitzonderlijk hoge scores. Elzasser Mathieu Kauffmann was jarenlang de chef de cave van Champagnehuis Bollinger, maar is nu de rijzende ster van Duitsland, zowel vanwege zijn mousserende wijnen als zijn uitmuntende Rieslings. Dat wij uitermate trots zijn op beide wijnmakers spreekt voor zich.

Clemens Busch: Kollektion des Jahres in Falstaff

Het achttienkoppige proefteam van de Duitse editie van de Falstaff Weinguide proefde 4.200 wijnen van 500 verschillende Duitse wijndomeinen. Die van Clemens Busch wisten zich duidelijk te onderscheiden in deze enorme hoeveelheid proefflessen. Zijn Rieslings scoorden over de hele linie uitzonderlijk goed, met eenmaal 98 punten, eenmaal 97 punten en driemaal 96 punten. Dit bracht de jury er dan ook toe Busch de wijncollectie van het jaar toe te kennen.

Hoofdredacteur Ulrich Sautter looft de terroirexpressie in de ragfijne Rieslings uit Pünderich: “Busch’ competentie om van één enkele bergwijngaard maar liefst zeven Großes Gewächs-wijnen van afzonderlijke percelen te produceren, is er één die zijn gelijke niet kent in Duitsland. Al zijn wijnen zijn een persoonlijkheid op zich en worden met het grootste oog voor detail tot optimale uitdrukking gebracht, met wijnmakersprecisie en stijlgevoel.” Een geweldige erkenning!

Mathieu Kauffmann: Winzer des Jahres 2020 in Gault&Millau Weinguide

Mathieu Kauffmanns opmars in Duitsland lijkt niet te stoppen. Werd hij afgelopen jaar nog verkozen tot wijnmaker van het jaar 2019 door Falstaff, voor 2020 steekt hij deze titel opnieuw in zijn zak. Ditmaal wordt de eervolle benaming toegekend door de Duitse wijngids van Gault&Millau. Als Fransman heeft Mathieu in Duitsland de afgelopen jaren furore gemaakt als wijnmaker van ons prestigieuze Pfalzdomein Reichsrat von Buhl, waar hij zowel de Sekt als de droge Riesling van 2013 tot de oogst 2019 naar een hoger niveau heeft getild.

Gault&Millau schrijft dan ook: “Kauffmanns moedige signatuur zal een blijvende indruk maken op de Duitse wijncultuur. Hij zet compromisloos in op terroir en rijpingspotentieel en geeft daarmee Riesling een markant gezicht. Met geoefende blik van buitenaf brengt hij weer in herinnering wat de potentie is van dit edele druivenras, wanneer men grootse wijngaarden voor zich laat spreken.” De spijker op z’n kop wat ons betreft – en gelukkig kunnen we nog enkele jaren de vruchten plukken van Mathieus inspanningen bij Von Buhl.


Alle producten van Weingut Clemens Busch

Clemens Busch Mosel Riesling Trocken 2018

Wijn uit Duitsland - Mosel

Aromatische Duitse witte wijn met de geur van rijp fruit en kruiden. De smaak is fris en elegant. Fraaie riesling, die uitstekend smaakt bij gepocheerde zoetwatervis of gevogelte in roomsaus.

Normale prijs € 13,30

Vanaf 12 flessen € 12,20 per fles

Clemens Busch Mosel Vom Roten Schiefer Riesling Trocken 2018

Wijn uit Duitsland - Mosel

Fraaie Duitse droge witte wijn met een subtiel aroma van citrus, lichte kruiden en bloemen. De smaak is elegant en frisdroog. Goed te combineren met visgerechten, asperges of gevogelte.

Normale prijs € 17,95

Vanaf 12 flessen € 16,45 per fles

Alle producten van Weingut Reichsrat von Buhl

Reichsrat von Buhl Pfalz Sekt Reserve Brut in geschenkdoos

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Elegante mousserende wijn uit Duitsland, met milde fruitige aroma's en licht toast. De smaak is zacht en fris en eindigt met een evenwichtige, aanhoudende afdronk. Lekker als aperitief of bij verfijnde amuses.

Beste mousserende wijn van 2019 (tot €30) in Perswijn Wijnconcours

Reichsrat von Buhl Pfalz Sekt Reserve Brut

Sekt uit Duitsland - Pfalz

Elegante mousserende wijn uit Duitsland, met milde fruitige aroma's en licht toast. De smaak is zacht en fris en eindigt met een evenwichtige, aanhoudende afdronk. Lekker als aperitief of bij verfijnde amuses.

Normale prijs € 19,95

Vanaf 12 flessen € 18,30 per fles

Normale prijs € 17,95

Vanaf 12 flessen € 16,45 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Bone Dry Riesling Trocken 2018

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Sprekende frisdroge witte wijn met fruitige tonen van citrus, appel en perzik. De smaakinzet is rond en ontwikkelt zich fris en sappig. De afdronk is verfijnd en beendroog. Doet 't erg goed als aperitief, maar combineert ook mooi met bijvoorbeeld lichte vis- of kipgerechten. 

Normale prijs € 11,70

Vanaf 12 flessen € 10,75 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Bone Dry Spätburgunder Rosé 2018

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Heerlijk frisse, sappige Duitse rosé met een verfijnde geur van rijpe aardbeien- en kersenfruit. De smaak zet sappig en rond in en eindigt met een frisse, droge afdronk. Heerlijk bij lichte, zomerse gerechten, zoals salades, vis of wit vlees.

Normale prijs € 11,70

Vanaf 12 flessen € 10,75 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Armand Riesling Kabinett 2017

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Geurige en opwekkende lichtzoete Riesling met een aroma van geel fruit (perzik) en florale nuances. De smaak zet sappig en rond in met een licht zoetje en eindigt fris en aromatisch.

Normale prijs € 11,30

Vanaf 12 flessen € 10,40 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Herrgottsacker Riesling Trocken 2017

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Krachtige frisdroge witte wijn met een verfijnde geur en smaak van grapefruit, perzik, toast en licht mineraalcomplexe nuance. De afdronk is lang en rijkgeschakeerd. Mooi om zo te drinken of te serveren bij visgerechten, zowel uit de oven als gebakken.

Normale prijs € 21,40

Vanaf 12 flessen € 19,65 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Riesling Trocken 2018

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Sappige Duitse witte wijn, met een bloemige en fruitige geur. Droog en verfrissend van smaak. Lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij vis of schaal- en schelpdieren.

Normale prijs € 9,40

Vanaf 12 flessen € 8,65 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Weissburgunder Trocken 2018

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Duitse witte wijn met de geur van bloemen, limoen en geel fruit. Pittig en frisdroog van smaak. Heerlijk bij zoetwatervis zoals forel, maar ook erg lekker bij schaal- en schelpdieren.

Normale prijs € 11,40

Vanaf 12 flessen € 10,45 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Spätburgunder Trocken 2016

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Elegante Duitse rode wijn met de verfijnde geur van kruiden en kersen. De frisse en zachte smaak combineert goed met gevogelte, niet al te zware stoofschotels, parelhoen of fazant.

Normale prijs € 14,70

Vanaf 12 flessen € 13,50 per fles

Even geduld a.u.b.