Delen:
Wijn bestellen in onze webshop

Reichsrat von Buhl in de schijnwerpers:

Voormalig Bollinger-keldermeester Kauffmann Duitslands Winzer des Jahres!

Fantastische pers voor ‘ons’ Pfalz-domein Reichsrat von Buhl. Bij de jaarlijkse uitreiking van de Falstaff Wein Trophys werd Elzasser Mathieu Kauffmann verkozen tot Winzer des Jahres 2019.

Het toonaangevende Duitse wijnmagazine organiseerde de uitreiking voor de negende keer, traditiegetrouw in Schlosshotel Hugenpoet in Essen. De overige genomineerden waren Fritz Waßmer uit Baden en Matthias Corvers uit de Rheingau. De winnaar werd bekendgemaakt door niemand minder dan Mosel-grootheid Markus Molitor.

Een onverwachte eer

Mathieu zelf was met stomheid geslagen dat hij als Fransman verkozen werd tot Duitslands wijnmaker van het jaar. Bij Falstaff vinden ze het niet meer dan logisch. In een uitgebreid artikel, gewijd aan Mathieus verdiensten bij Reichsrat von Buhl, schrijft het magazine: ‘Er zou niet gezegd moeten worden dat Kauffmann wijnmaker van het jaar is geworden ondanks dat hij een Fransman is. Integendeel: hij is het geworden omdát hij als Fransoos zozeer doordrongen is van het idee van terroir’.

Mister mousserend of mister Riesling?

Als voormalig Bollinger-man was Mathieu in eerste instantie natuurlijk aangesteld bij Reichsrat von Buhl om een Sekt-revolutie te ontketenen. Dat heeft hij met vlag en wimpel gedaan. Eind vorig jaar werd zijn Sekt Reserve Brut nog verkozen tot Liebling des Jahres 2018 in de Frankfurter Allgemeine. Misschien wel het opvallendste van de vele successen van Mathieu echter, volgens Falstaff, is dat hij niet alleen furore maakt met zijn mousserende wijnen (zijn specialiteit), maar juist ook met zijn stille wijnen. Zijn Lagen-Rieslings verdienen én krijgen volgens het magazine alle aandacht, vanwege hun unieke karakter: ‘beendroog en rijk in één’. Met zulk allround talent is de onderscheiding Winzer des Jahres eigenlijk niet meer dan terecht.

Alle producten van Weingut Reichsrat von Buhl

Reichsrat von Buhl Pfalz Sekt Reserve Brut in geschenkdoos

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Elegante mousserende wijn uit Duitsland, met milde fruitige aroma's en licht toast. De smaak is zacht en fris en eindigt met een evenwichtige, aanhoudende afdronk. Lekker als aperitief of bij verfijnde amuses.

Beste mousserende wijn van 2019 in Perswijn Wijnconcours (tot € 30,-)

Reichsrat von Buhl Pfalz Sekt Reserve Brut

Sekt uit Duitsland - Pfalz

Elegante mousserende wijn uit Duitsland, met milde fruitige aroma's en licht toast. De smaak is zacht en fris en eindigt met een evenwichtige, aanhoudende afdronk. Lekker als aperitief of bij verfijnde amuses.

Normale prijs € 19,95

Nu 2 flessen € 33,90

Reichsrat von Buhl Pfalz Spätburgunder Trocken 2015

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Elegante Duitse rode wijn met de verfijnde geur van kruiden en kersen. De frisse en zachte smaak combineert goed met gevogelte, niet al te zware stoofschotels, parelhoen of fazant.

Normale prijs € 14,70

Vanaf 12 flessen € 13,50 per fles

Normale prijs € 17,95

Vanaf 12 flessen € 16,45 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Bone Dry Riesling Trocken 2018

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Sprekende frisdroge witte wijn met fruitige tonen van citrus, appel en perzik. De smaakinzet is rond en ontwikkelt zich fris en sappig. De afdronk is verfijnd en beendroog. Doet 't erg goed als aperitief, maar combineert ook mooi met bijvoorbeeld lichte vis- of kipgerechten. 

Normale prijs € 11,70

Vanaf 12 flessen € 10,75 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Bone Dry Spätburgunder Rosé 2018

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Heerlijk frisse, sappige Duitse rosé met een verfijnde geur van rijpe aardbeien- en kersenfruit. De smaak zet sappig en rond in en eindigt met een frisse, droge afdronk. Heerlijk bij lichte, zomerse gerechten, zoals salades, vis of wit vlees.

Normale prijs € 11,70

Vanaf 12 flessen € 10,75 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Herrgottsacker Riesling Trocken 2017

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Krachtige frisdroge witte wijn met een verfijnde geur en smaak van grapefruit, perzik, toast en licht mineraalcomplexe nuance. De afdronk is lang en rijkgeschakeerd. Mooi om zo te drinken of te serveren bij visgerechten, zowel uit de oven als gebakken.

Normale prijs € 21,40

Vanaf 12 flessen € 19,65 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Riesling Trocken 2018

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Sappige Duitse witte wijn, met een bloemige en fruitige geur. Droog en verfrissend van smaak. Lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij vis of schaal- en schelpdieren.

Normale prijs € 9,40

Vanaf 12 flessen € 8,65 per fles

Reichsrat von Buhl Pfalz Weissburgunder Trocken 2018

Wijn uit Duitsland - Pfalz

Duitse witte wijn met de geur van bloemen, limoen en geel fruit. Pittig en frisdroog van smaak. Heerlijk bij zoetwatervis zoals forel, maar ook erg lekker bij schaal- en schelpdieren.

Normale prijs € 11,40

Vanaf 12 flessen € 10,45 per fles

Even geduld a.u.b.